Fermentai
Įdomūs faktai
Fermentai yra biologinės valymo priemonės, kurios veikia tam tikrų rūšių dėmes. Esama įvairių tipų fermentų, kurių kiekvienas skirtas šalinti tam tikras dėmes ir nešvarumus (riebalus, krakmolą, baltymus ir kt.). Kiekvienas fermentas „Persil“ formulėse veikia kaip katalizatorius ir yra aktyvuojamas daugiau nei vieną kartą skalbimo ciklo metu, siekiant pilnai pašalinti visas purvo daleles. Netgi esant žemai temperatūrai. Nepaisant jų koncentracijos, fermentai turi būti nurodyti ant pakuotės pagal ES Ploviklių reglamentą.
Daugiau apie „Persil“ fermentus
Pagrindiniai fermentai, naudojami „Persil“ formulėse, yra proteazės, amilazės ir celiulazės:
Proteazės
Šalina baltyminės kilmės nešvarumus, tokius kaip kiaušinių, kraujo ir pieno
Amilazės
Šalina cukraus ir krakmolo, pavyzdžiui, makaronų, bulvių, ryžių ir grūdų, dėmes
Celiulazės
Suteikia tekstilei glotnumo ir išlaiko audinio spalvą, baltumą bei apsaugo nuo vėlimosi
Kaip naudojame fermentus?
„Persil“ deda visas pastangas kurdama moderniausius fermentus, kurie atitiktų kintančius visuomenės lūkesčius ir veiksmingai šalintų net ir naujausių rūšių dėmes. Be to, šaltojo aktyvumo fermentai padeda pašalinti dėmes jau žemoje skalbimo temperatūroje, pavyzdžiui, 20 ar 30 °C.