Skip to Content

Kaip pašalinti raudonojo vyno dėmes

Taurė raudonojo vyno po ilgos darbo dienos tikrai gali padėti atsipalaiduoti, be to, anot gydytojų, tai netgi sveika. Vis dėlto raudonojo vyno dėmių gali lengvai atsirasti bakstelėjus stalą ar neatsargiai mostelėjus ranka. Dėmę būtina pašalinti dar prieš jai įsigeriant. Štai ką reikia daryti.

Apversta raudono vyno taurė, keli vyno lašai išsilieję ant balto kilimo.

Raudonojo vyno dėmių tipai

Yra daugybė įvairiausių vynų. Vieni jų dera prie jautienos didkepsnio, kiti – prie žuvies, dar kiti – prie makaronų. Nesvarbu, ar mėgstate „Shiraz“, „Merlot“, „Syrah“, „Malbec“, „Pinot Noir“ ar rausvąjį vyną, turėtumėte žinoti, ką daryti prireikus pašalinti jo dėmes.

Raudonojo vyno dėmių šalinimas – ką daryti

  • Pasirinkite „Persil“ skalbiklį ir vyno dėmių išėmiklį.
  • Kuo greičiau patepkite dėmę, tačiau netrinkite jos.
  • Išskalbkite kuo karštesniame audinio tipui leistiname vandenyje vadovaudamiesi informacija gaminio etiketėje.
  • Patikrinkite, ar raudonojo vyno dėmę pavyko pašalinti.

Pasirinkite vyno dėmių išėmiklį ir skalbiklį

Pasirinkite skalbiklį ir dėmių išėmiklį, skirtą nešvarumams, dėmėms ir purvui šalinti, pvz., „Persil Color Gel“ (spalvotiems) arba „Persil Power Gel“ (baltiems). Visada perskaitykite informaciją gaminio etiketėje ir patikrinkite, ar audinį galima skalbti, tik tada dėkite į skalbyklę arba tepkite „Persil“ skalbiklį.

Kuo greičiau patepkite dėmę

Šalinant raudonojo vyno dėmes, kuo greičiau imsitės veiksmų, tuo didesnė tikimybę bus dėmę pašalinti. Taigi vos vynui išsipylus, popieriniu rankšluosčiu kuo geriau nusausinkite. Dėmės netrinkite, taip bus tik blogiau. Nusausinę užtepkite skalbiklio ir dėmių išėmiklio.

Išskalbkite

Išskalaukite dėmių išėmiklį, tada išskalbkite karštame vandenyje. Vandens temperatūra priklauso nuo audinio. Patikrinkite gaminio etiketę ir išsiaiškinkite, kokia temperatūra rekomenduojama.

Patikrinkite dėmę

Jei vyno dėmė stipriai įsigėrusi arba praėjo nemažai laiko, iš pirmo karto dėmės gali nepavykti pašalinti. Išskalbę patikrinkite, ar dėmes nebeliko. Jei dėmė liko, patepkite dar kartą ir vėl išskalbkite. Jei dėmė įsisenėjusi, gaminį galite pamirkyti vandenyje su „Persil“ skalbikliu.

Raudonojo vyno dėmių šalinimas iš konkrečių skalbinių ir audinių tipų

Jei raudonojo vyno dėmę reikia pašalinti iš džinsų, staltiesės, odinės sofos ar kitų skalbinių, turėtų padėti anksčiau išvardyti veiksmai. Jei skalbinių negalima skalbti skalbyklėje, patepkite dėmes vietą, nuskalaukite naudodami kuo mažiau vandens ir leiskite savaime išdžiūti.

Jei dėmes reikia pašalinti iš jautrių audinių, pvz., vilnos, zomšos ar šilko, patepkite dėmę „Perwoll Wool & Silk“ ir išskalbkite rankomis.

Raudonojo vyno dėmių šalinimas iš baltų staltiesių ir kitų audinių

Sumaišius raudoną ir baltą spalvas gaunama rožinė, o tokia spalva tikrai nedžiugina ant staltiesės ar baltų džinsų. Jei ant baltos staltiesės liko raudonojo vyno dėmė, kuo greičiau atlikite anksčiau nurodytus veiksmus, kad dėmę galėtumėte visiškai pašalinti. Jei dėmes reikia pašalinti iš porėto audinio, pvz., lino ar medvilnės, palaukite, kad skalbiklis ir dėmių išėmiklis gerai įsigertų į audinį ir visą dėmę.

Įsisenėjusių ar išdžiūvusių raudonojo vyno dėmių šalinimas

Įsisenėjusias, išdžiūvusias raudonojo vyno dėmes pašalinti kur kas sunkiau nei šviežias, tačiau įmanoma. Pirmiausia audinį reikia pamerkti į šiltą vandenį. Taip dėmę atšviežinsite. Tada įprastai patepkite dėmę, švelniai įtrinkite „Persil“ skalbiklio. Palaukite apie 30 minučių ir nuskalaukite šiltu vandeniu. Vėl pamerkite į karštą vandenį, tada išskalaukite šaltesniame vandenyje. Išskalbkite ir leiskite savaime išdžiūti. Prireikus pakartokite, kad dėmę pašalintumėte visiškai.

Natūralios raudonojo vyno dėmių šalinimo priemonės

Natūralios dėmių šalinimo priemonės gali padėti pašalinti kai kurias dėmes, tačiau jos dažniausiai nėra pats geriausias pasirinkimas. Daugelio jų, pvz., druskos, gazuoto vandens ar šalto pieno, poveikio reikia laukti kelias valandas, jei išvis pavyksta jo sulaukti. Kitos priemonės, pvz., citrinų rūgštis ir vandenilio peroksidas, gali pakeisti išteptos vietos spalvą. „Persil“ skalbiklis ir dėmių išėmiklis veikia kitaip. Jis specialiai pritaikytas nešvarumams, purvui ir dėmėms šalinti.

Apliejote marškinius ar staltiesę raudonuoju vynu? Šias dėmes greitai pašalinsite naudodami „Persil“ skalbiklį ir vadovaudamiesi šiais patarimais.

Daugiau gaminių

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Universal Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

Latest articles

  • Kaip pašalinti dėmes iš audinio

    Kaip pašalinti dėmes iš audinio

  • Dėmių šalinimas iš paklodžių

    Dėmių šalinimas iš paklodžių

  • Bendrieji dėmių šalinimo patarimai

    Bendrieji dėmių šalinimo patarimai