Skip to Content

Kaip pašalinti kraujo dėmes

Kraujo dėmės dažniausiai atsiranda netikėtai. Nesvarbu, ar Jūsų mažylis griūdamas nusibrozdino kelį ar įsipjovėte skusdamiesi, krauju suteptų drabužių išmesti neskubėkite. Atlikę kelis nesudėtingus veiksmus, kraujo dėmes galite lengvai pašalinti.

Nubrozdintas, kraujuojantis berniuko kelis. Kojos stambiu planu.

Kraujo dėmių tipai

Nesvarbu, ar vaikui iš nosytės pradėjo bėgti kraujas, ar pietums darinėjote žuvį, ar prasidėjo menstruacijos, kraujas gali greitai ištepti drabužius, o jei nieko nedarysite iškart, jį pašalinti gali būti sunku. Todėl jei išsitepėte augintinio, menstruacijų arba tiesiog dirbtiniu krauju persirengę zombiu Helovino naktį, veikite kuo greičiau, kol jis dar neįsigėrė.

Kraujo dėmių šalinimas – ką daryti

  1. Pasirinkite turimiems skalbiniams ir jų spalvai tinkamą „Persil“ skalbiklį
  2. Prieš skalbdami įtrinkite šiek tiek priemonės į dėmę ir patikrinkite, ar nesikeičia spalva
  3. Skalbkite iškart
  4. Patikrinkite, ar dėmės neliko
  5. Prireikus pakartokite
 

Skalbiklio pasirinkimas

Pagal naudojamą audinio tipą ir spalvą pasirinkite reikiamą „Persil“ skalbiklį. Jei dėmes šalinate iš baltų skalbinių, pašalinkite kraujo dėmes iš išskalbkite naudodami „Persil Universal“ arba „Persil Power Gel“. Jei skalbiniai spalvoti, naudokite „Persil Color“ arba „Persil Color Gel“. „Perwoll Wool & Silk“ labiausiai tinka gležniems skalbiniams, pvz., iš vilnos ir šilko, kuriuos reikia skalbti rankomis arba skalbyklėje naudojant rankinio skalbimo programą.  Visada tiksliai vadovaukitės ant skalbinių pateikiamomis skalbimo instrukcijomis.

Kraujo dėmės paruošimas

Norėdami išvalyti kraujo dėmes būtinai veikite kuo greičiau. Nuplaukite dėmę šaltu vandeniu, kad pašalintumėte kuo daugiau kraujo. Nenaudokite karšto vandens, nes dėmė gali įsigerti ir jos pašalinti nebepavyks.

Tada pačią dėmę patepkite nedideliu „Persil Power Gel“ (baltiems) ar „Persil Color Gel“ (spalvotiems) arba „Perwoll Wool & Silk“ (gležniems) kiekiu, švelniai patrinkite ir palikite 5 minutėms.

Išskalbkite ir išskalaukite

Išskalbkite audinį pasirinktu „Persil“ skalbikliu.
Skalbyklėje pasirinkite 30 °C ar 40 °C programą ir išskalbkite suteptus skalbinius. Pasirinkto skalbiklio įpilkite tiek, kiek jo nurodoma naudoti stipriai suteptiems skalbiniams.

Patikrinkite dėmę

Prieš dėdami krauju suteptus drabužius į džiovyklę, pirmiausia įsitikinkite, kad dėmės nebėra. Jei ji tebėra, ankstesnę procedūrą pakartokite. Jei dėmės pašalinti nepavyksta, drabužius galima pamirkyti vandenyje su pasirinktu „Persil“ skalbikliu  10–30 minučių, tada išskalbti dar kartą.

Kaip kraujo dėmes pašalinti iš tam tikrų skalbinių tipų ir audinių

Anksčiau nurodyti veiksmai padės kraujo dėmes pašalinti iš marškinių ir džinsų, tačiau ką daryti, jei kraujo dėmes reikia pašalinti iš paklodžių, apatinio trikotažo ar kitų skalbinių? Dažniausiai tokiu būdu kraujo dėmes pašalinsite iš bet kokio tipo skalbinių.

Vis dėlto reikėtų būti atidiems ir atkreipti dėmesį į audinio tipą, iš kurios norite pašalinti dėmes. Tam tikri audiniai, pvz., šilkas, poliesteris, oda ir linas, yra labai jautrūs. Prieš įtrindami dėmę ar skalbdami, būtinai pasirinkite jiems skirtas dėmių šalinimo priemones. Nors Jums gali sakyti, kad dėmes pašalinti iš tokių drabužių padės tam tikros natūralios priemonės, pvz., druska, soda ir actas, jei galite, nenaudokite jų. Specialus „Persil” junginys yra skirtas specialiai skalbyklėms ir drabužiams skalbti. Druska ir actas nėra tam skirti, todėl gali pakenkti guminėms, metalinėms ar plastikinėms Jūsų skalbyklės detalėms.

Specialiosios sąlygos, susijusios su kraujo dėmėmis

Įsisenėjusių kraujo dėmių šalinimas nėra toks paprastas, kaip šviežių kraujo dėmių. Iš tikrųjų tai gali būti labai sudėtinga, jei neturite reikiamų priemonių. Toks skalbiklis kaip „Persil“ gali padėti efektyviai atšviežinti tokias dėmes, kad jas būtų galima pašalinti. Skalbinius pamerkite į šiltą vandenį su „Persil“ ir palaikykite apie valandą. Ištraukite iš vandens, įtrinkite tuo pačiu skalbikliu ir išskalbkite šaltame vandenyje. Šio skalbiklio nenaudokite vilnai, šilkui ir kitiems jautriems audiniams. Jiems naudokite „Perwoll Wool & Silk“.

Netikro kraujo, pvz., naudojamo per Heloviną, dėmes pašalinti taip pat gali būti sunku. Kraują galite sugerti švaria balto audinio skiaute, kad pašalintumėte jo kuo daugiau. Be to, jei netikro kraujo sluoksnis storas, galite jį šiek tiek pagrandyti šaukštu. Tada patepkite dėmės vietą dėmių išėmikliu ir išskalbkite aukščiausioje šio audinio skalbiniams leistinoje temperatūroje.

Kraujuojanti nosis ar netikėtos mėnesinės daugiau nebesugadins Jūsų drabužių. Pasinaudoję šiais patarimais greitai pašalinsite kraujo dėmes.

Daugiau gaminių

  • Persil Universal Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Gelis „Persil Color

    Gelis „Persil Color"

Latest articles

  • Bendrieji dėmių šalinimo patarimai

    Bendrieji dėmių šalinimo patarimai

  • Kaip pašalinti prakaito ir pažastų dėmes

    Kaip pašalinti prakaito ir pažastų dėmes

  • Kaip pašalinti dėmes iš audinio

    Kaip pašalinti dėmes iš audinio