Dėmių šalinimas iš paklodžių

Nesvarbu, ar žiūrint „Netflix“ netyčia lovoje išsipylė bulvių traškučiai, ar prabudote išmušti prakaito dėl susapnuoto košmaro, dėmes švarioje lovoje tikrai nedžiugina. Tačiau jas galima pašalinti. Pasinaudoję keliais patarimais galite lengvai pašalinti daugelių įprastinių dėmių.

Priešais langą stovinti lova su ryškiai balta patalyne.

Dėmių paklodėse tipai

Nors paklodžių išvaizdą gadina bet kokios dėmės, dažniausiai pasitaiko prakaito, kraujo, riebalų ir aliejaus dėmių. Nesvarbu, ar reikia pašalinti tepalo ar maistinio aliejaus dėmes, prakaito ar dezodoranto dėmes, augintinių ar menstruacijų kraują, visas dėmes lengvai pašalinsite, jei neleisite joms įsigerti ir kuo skubiau imsitės veiksmų.

Dėmių šalinimas iš paklodžių – ką daryti

Ką daryti, jei pabudę pastebite dėmių patalynėje?

  • Pagal paklodės spalvą pasirinkite tinkamą „Persil“ skalbiklį
  • Patepkite dėmę skalbikliu
  • Išskalbkite ir išskalaukite
  • Patikrinkite, ar dėmes neliko

Skalbiklio pasirinkimas

Prieš bandydami pašalinti bet kokią dėmę, patikrinkite gaminio etiketę ir įsitikinkite, ar jį galima skalbti skalbyklėje. Kai kurie jautrūs audiniai reikalauja specialios priežiūros, todėl jiems verčiau naudokite švelnų, bet efektyvų „Perwoll Wool & Silk“ skalbiklį. Spalvotų paklodžių skalbimui ir dėmių šalinimui naudokite „Persil Color“ arba „Persil Color Gel“. Jei skalbiniai balti – „Persil Universal“ arba „Persil Power Gel“.

Patepkite dėmę

Kuo geriau nusausinkite suteptą vietą arba pašalinkite prikibusius likučius. Nuplaukite šaltu vandeniu iš blogosios pusės, tada užtepkite „Persil“ skalbiklio ant pačios dėmės. Palaukite kelias minutes ir nuskalaukite.

Kuo greičiau išskalbkite

Temperatūra, kurią reikia rinktis skalbiant paklodes, priklauso nuo dėmės tipo. Jei reikia pašalinti prakaito ir dezodoranto dėmes arba aliejaus ir riebalų dėmes, skalbkite kuo aukštesnėje audiniui leistinoje temperatūroje. Jei reikia pašalinti kraujo dėmes, naudokite šaltą vandenį. Laimei „Persil Universal“ ir „Color“ efektyviai skalbia šaltame vandenyje, todėl dėmes pašalins ir skalbiant šaltai.

Išskalbę patikrinkite

Prieš džiovindami patikrinkite, ar dėmės neliko. Jei dėmė liko, nurodytus veiksmus pakartokite. Nedžiovinkite, kitaip dėmė į paklodę įsigers. Jei bandėte pašalinti geltonas prakaito ir dezodoranto dėmės, taip pat patikrinkite, ar neliko nemalonaus kvapo.

Kaip pašalinti dėmes iš įvairių spalvotų paklodžių ir skirtingų audinių

Jei iš baltų paklodžių reikia pašalinti kraujo dėmes, visada naudokite „Persil Universal“ skalbiklį. Jei paklodės spalvotos, naudokite skalbiklį, kuris skirtas spalvotiems skalbiniams. Jokiu būdu nemaišykite, nes kiekvienas jų yra skirtas skirtingo tipo skalbiniams.

Paklodžių audinio tipas dažniausiai padės nuspręsti, ar jas galima skalbti skalbyklėje, ar vis dėlto reikia skalbti rankomis. Medvilnė yra tvirta, todėl iš jos lengva šalinti dėmes, be to, ją galima skalbti skalbyklėje. Tokius jautrius audinius kaip šilkas reikia skalbti rankomis naudojant „Perwoll Wool & Silk“.

Specialiosios sąlygos – paklodžių dėmės

Kaip pašalinti išdžiūvusias kraujo dėmes iš paklodžių?

Jei reikia pašalinti išdžiūvusį ar įsisenėjusį kraują iš paklodžių, geriausias būdas tam yra mirkymas vėsiame vandenyje. Taip dėmę atgaivinsite, todėl ją bus lengviau pašalinti. Pamirkę valandą vadovaukitės tomis pačiomis anksčiau pateikiamomis instrukcijomis.

Ką daryti su išdžiūvusiomis aliejaus dėmėmis?

Nors gali atrodyti keista, tačiau patepus dėmę šviežiu aliejumi dėmė atšviežinama, todėl ją galima lengviau pašalinti. Tiesiog patepkite dėmės vietą ir, ją atšviežinę, išskalbkite kuo karštesniame vandenyje.

Kaip pašalinti geltonas prakaito ar dezodoranto dėmes iš paklodžių.

Jei norite pašalinti nemalonias geltonas prakaito dėmes, pamirkykite paklodes šaltame vandenyje su „Persil“ skalbikliu maždaug valandą. Tada patepkite dėmės vietą skalbikliu ir išskalbkite įprastai.

Nervina prakaito, riebalų ar kraujo dėmės, kurios gadina Jūsų patalynės vaizdą? Jas lengvai pašalinsite vadovaudamiesi šiomis instrukcijomis.

Daugiau gaminių

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

  • Milteliai

    Milteliai "Persil Sensitive"

Latest articles

  • Kaip pašalinti kraujo dėmes

    Kaip pašalinti kraujo dėmes

  • Kaip pašalinti prakaito ir pažastų dėmes

    Kaip pašalinti prakaito ir pažastų dėmes

  • Bendrieji dėmių šalinimo patarimai

    Bendrieji dėmių šalinimo patarimai