Kaip pašalinti dėmes iš audinio

Dėmių atsiranda tada, kai mažiausiai tikitės, todėl jos gali sugadinti visą dieną. Tiksliau, sugadindavo. Nors dėmių visada bus, kad ir kaip jų stengtumėtės išvengti, jos neturėtų sugadinti jums nuotaikos arba jas turi būti lengva pašalinti. Naudodami tinkamą „Persil“ skalbiklį, dėmes galite pašalinti iš bet kokio tipo audinio.

Tvarkingai sulankstytų drabužių krūva, jai iš kairės - medžiaginiai sportiniai bateliai.

Audinių dėmių apžvalga

Per gyvenimą susiduriame su įvairiausiomis dėmėmis. Dėmės, kurios gali sugadinti kelnes, marškinius, palaidines ir švarkus, gali būti įvairios ir jų atsiranda dėl dezodorantų, kūno ir pažasčių prakaito, pelėsio ar juodžemio, kraujo, riebalų ir aliejaus. Dėmės tipą žinoti labai svarbu, kad galėtumėte tinkamai ją pašalinti.

Kaip pašalinti dėmes iš konkrečių audinių tipų

Dėmių šalinimas iš odos

Odinius švarkus, kelnes ir paltus paprastai pakanka išskalbti vieną kartą per metus. Tačiau jei netyčia ant tokių odinių drabužių išpiltumėte gvakamolę, jos paliktas dėmės reikia pašalinti kuo greičiau. Šalinant dėmes iš odos gaminių dažniausiai geriausia valyti tik išteptą vietą. Atsižvelgdami į dėmę išteptą vietą, kuo geriau nusausinkite ir pašalinkite prikibusius likučius. Į šiltą vandenį įpilkite „Persil“ skalbiklio ir užpilkite ant dėmės. Nuvalykite naudodami drėgną audinio skiautę. Baigę užtepkite odos kondicionieriaus, kad oda išliktų minkšta ir lanksti.

Dėmių šalinimas iš poliesterio

Skalbdami poliesterio drabužius „Persil“ skalbiklį naudokite tik dėmėms patepti ir šalinti. Balikliai ir kitos namuose paruošiamos priemonės gali sugadinti medžiagą ir labiau pakenkti nei padėti.

Dėmių šalinimas iš šilko audinių

Šilkas yra labai plonas audinys, kurį galima skalbti rankomis arba atiduoti, kad jį išvalytų specialistai. Šalindami dėmės patepkite jas „Perwoll Wool & Silk“, kuris efektyviai šalina įvairių tipų dėmes ir nepažeidžia audinio.

Dėmių šalinimas iš zomšos

Zomša yra odos rūšis, kurios viena pusė lygi, o kita – švelniai pašiaušta. Ištepus zomšą gali būti pažeistas švelnusis medžiagos paviršius. Dažniausiai zomšos drabužius ir buities priemones jums teks patikėti specialistams, kurie pašalins dėmes ir atkurs medžiagos švelnumą. Vis dėlto, jei nusprendėte dėmes šalinti patys, pirmiausia švaria medžiagos skiaute labai gerai nusausinkite dėmės vietą. Tada patepkite dėmę nedideliu skalbiklio ir vandens kiekiu. Nuskalaukite drėgna medžiagos skiaute ir prispausdami nusausinkite. Leiskite išdžiūti savaime, tada patikrinkite, ar pavyko pašalinti dėmę. Pašalinę dėmę zomšai skirtu šepetėliu atkurkite medžiagos paviršiaus švelnumą.

Dėmių šalinimas iš medvilnės

Medvilnė – patvarus audinys. Ji pralaidi orui, todėl padeda išvengti kūno ir pažastų prakaito dėmių. Dažniausiai dėmes pavyksta pašalinti patepus jas „Persil“ skalbikliu ir išskalbus aukštoje temperatūroje.

Dėmių šalinimas iš lino

Linas pralaidus orui kaip ir medvilnė, todėl jis idealiai tinka karštomis vasaros dienomis. Tačiau dėl porėtumo dėmes iš jo pašalinti sunkiau nei iš kitų audinių. Kad pašalintumėte dėmes, gali tekti skirti daugiau laiko pirminiam dėmės apdorojimui. Kol į audinį įsigers „Persil“ skalbiklis, gali praeiti valanda. Visada būtinai patikrinkite gaminio etiketę ir įsitikinkite, kad skalbiate tinkamoje temperatūroje.

Dėmių šalinimas iš vilnos

Vilna, kaip ir šilkas, yra jautrus audinys, tačiau skalbiant skalbyklėje ji gali iširti. Dėl to labai svarbu patikrinti gaminio etiketę ir išsiaiškinti, ar atsiradus dėmių, vilną teks skalbti rankomis ar perduoti specialistams išvalyti. Jei iš vilnos reikia pašalinti dėmes, imkitės veiksmų kuo greičiau. Prispausdami sudrėkinkite dėmės vietą vandeniu ir „Persil“ skalbikliu, kad dėmė visam laikui neįsigertų į vilnos pluoštą.

Dėmių šalinimas iš kitų audinių

Nesvarbu, iš kokio tipo audinio reikia pašalinti dėmes, visada patikrinkite gaminio etiketę ir išsiaiškinkite, ar jį galima skalbti skalbyklėje ir kokioje temperatūroje jis turi būti skalbiamas. Kai kurie audiniai, pvz., kašmyras, satinas, žoržetas, šifonas, dirbtinis šilkas ir viskozė, yra jautrūs audiniai, todėl juos reikia skalbti rankomis.

Sintetiniai audiniai, pvz., plastikas, acetatas, nailonas ir elastanas, yra atsparūs vandeninėms dėmėms ir pakankamai tvirti, kad juos būtų galima skalbti skalbyklėje. Vadinasi, dėmes galite pašalinti greitai ir lengvai, jei veiksmų imsitės nedelsdami. Šalinant dėmes mikropluoštą galima skalbti skalbyklėje arba rankomis, tačiau jo negalima maišyti su jokio kito tipo audiniais.

Konkrečių dėmių šalinimas iš audinių

Skysčių dėmės. Vynas, kava, arbata, vanduo, rašalas ir rašikliai, kraujas

  • Prispausdami gerai nusausinkite dėmę.
  • Išverskite audinį į blogąją pusę ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Užpilkite „Persil“ skalbiklio.
  • Išskalbkite ir išskalaukite.

Kietos ir pusiau kietos medžiagos: daržovės, vaisiai, garstyčios, kečupas ir padažai, vėmalai, riebalai ir aliejus

  • Šaukštu kruopščiai nugrandykite likučius nuo audinio.
  • Nusausinkite švaria balta medžiagos skiaute.
  • Užpilkite „Persil“ skalbiklio.
  • Išskalbkite ir išskalaukite.

Birių ir besipūkuojančių medžiagų dėmės. Ciberžolė, pelėsis ir juodžemis, makiažo priemonės

  • Nubraukite šepetėliu arba pakratykite, kad pašalintumėte kuo daugiau miltelių (galite išeiti į lauką, kad nieko neišteptumėte namuose).
  • Užpilkite „Persil“ skalbiklio.
  • Išskalbkite ir išskalaukite.

Specialiosios sąlygos, susijusios su dėmėmis audiniuose. Kaip pašalinti išdžiūvusias dėmes

Tikriausiai žinote, kad įsisenėjusias ir išdžiūvusias dėmes pašalinti kur kas sunkiau nei šviežias. Jei yra kokių nors kietų likučių, nugrandykite juos nuo dėmės šaukštu. Tada pamerkite drabužius į šiltą vandenį su „Persil“ skalbikliu. Prieš skalbdami pamirkykite porą valandų ar visą naktį.

Dėmių šalinimas iš audinių – ką daryti

  • Pasirinkite dėmių valiklį, kuris tinka jūsų audinių tipui ir spalvai.
  • Patepkite dėmę, prireikus, pamirkykite, jei dėmės įsisenėjusios ar išdžiūvusios.
  • Išskalbkite skalbyklėje arba rankomis.
  • Išskalbę patikrinkite, ar pavyko pašalinti dėmę.

Pasirinkite skalbiklį

Rinkdamiesi skalbiklį įvertinkite audinio tipą ir spalvą bei patikrinkite gaminio etiketę. Naudojimas.

Patepkite dėmę

Nugrandydami šaukštu ar bukuoju peilio galiu pašalinkite nuo dėmės kietus likučius. Prispausdami nusausinkite dėmės vietą popieriniu rankšluosčiu ar švariu baltu rankšluosčiu. Išverskite audinį į blogąją pusę ir nuplaukite šaltu vandeniu. Užpilkite „Persil“ skalbiklio ant pačios dėmės ir švelniai įtrinkite. Palaukite keletą minučių, tada nuskalaukite.

Išskalbkite ir išskalaukite

Drabužius kuo greičiau išskalbkite aukščiausioje audiniui leistinoje temperatūroje. Patikrinkite gaminio etiketėje pateikiamas instrukcijas. Skalbimui naudokite tą patį „Persil“ skalbiklį.

Patikrinkite dėmę

Drabužius išskalbę patikrinkite, ar dėmę pavyko pašalinti. Jei ne, pakartokite paruošiamuosius ir skalbimo veiksmus.

Bandote pašalinti įsisenėjusias dėmes? Nuo audinio tipo priklauso Jūsų veiksmai, kuriuos reikia atlikti šalinant dėmes, o „Persil“ skalbiklis padeda pašalinti beveik visas dėmes beveik iš bet kokio audinio.

Daugiau gaminių

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

  • Milteliai

    Milteliai "Persil Sensitive"

Latest articles

  • Kaip pašalinti prakaito ir pažastų dėmes

    Kaip pašalinti prakaito ir pažastų dėmes

  • Kaip pašalinti kraujo dėmes

    Kaip pašalinti kraujo dėmes

  • Kaip pašalinti rašalo ir rašiklio dėmes

    Kaip pašalinti rašalo ir rašiklio dėmes